Kedvező változások a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. befektetési termékének feltételeiben

A Corvinus Zrt. tőkebefektetési tevékenységének 2013-as újraindulása óta, folyamatosan keresi a kapcsolatot azokkal a potenciális befektetési partnerekkel, akik számára a külföldi piacok felé nyitás vagy a már ottani jelenlét fokozása jelentős növekedési lehetőségekkel kecsegtet. A Magyar Fejlesztési Bank Stratégiai Csoportjának tagjaként feladatunk, hogy elősegítsük a magyarországi  vállalkozások külföldi – elsősorban Kárpát-medencei – terjeszkedését.

A tevékenységünk során folyamatosan törekszünk arra, hogy olyan terméket kínáljunk a lehetséges partnerek számára, amely megfelelő és kellően rugalmas ahhoz, hogy a számunkra kitűzött feladatot elvégezzük és céljainkat sikeresen elérjük, ezzel hozzásegítve a hazai kis- és középvállalatokat tevékenységük országhatárokon átnyúlóan kiszélesítésére.

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a tőkebefektetési termékünk jellemzőit az alábbiak szerint alakítottuk a kiinduló állapothoz képest:

Befektetés összege:  100-150 millió Ft-ról  50 – 300 millió Ft-ra módosult

Futamidő:   5-8 év helyett rugalmasan a projekt megtérülésével összhangban 5-10 év

Hozamelvárás:   12 havi BUBOR + 10-15-ről kockázattól függően akár 12 havi BUBOR + 1,7% is elérhető

Önerő szükséglet:  minimum 50%-ról minimum 30%-ra csökkent

A magyarországi befektetési partnerrel közös befektetés eredményeként fejlesztés megvalósítása a cél (pl. ingatlan vásárlás, géppark korszerűsítés, stb.), ezzel is erősítve a magyar cégek határon túli jelenlétét, munkahelyeket teremtve belföldön és külföldön egyaránt.